Így készítsd a zöld teát!
2010.01.18. 19:21
A zöld tea készítése különbözik a "rendes" teáétól, ha nem ismered a fortélyokat, könnyen elveszhetnek az értékes anyagok, kárba mehet a kellemes aroma. Segítünk, hogy minden kortyot kiélvezhess!
- A zöld teát sose forrázd le 100 fokos vízzel, mert az tönkreteszi az antioxidánsok egy részét!
- Forrald fel a vizet, majd amikor 75-80 fokosra hűlt, öntsd rá a filterre vagy a tealevelekre.
- Jól illik hozzá a méz, a tejszín.
- Tudtad, hogy koffeintartalma magasabb, mint a fekete teának? Tény azonban az is, hogy a zöld tea antioxidánsai értékesebbnek tekinthetők.
- Koffeintartalma miatt jobb, ha nem este, lefekvés előtt kortyolgatsz zöld teát!
- Ügyelj arra, hogy a vásárolt zöld tea legalább 50 százalékban tartalmazzon polifenolokat!
- A szakemberek naponta 250 mg polifenol bevitelét javasolják, amit négy csésze - helyesen elkészített - zöld tea fogyasztásával vehetsz magadhoz.
|